✔ Voor 23u besteld, dezelfde dag geleverd
✔ Onze visumexperts controleren uw aanvraag
✔ Betaal via iDeal en Bancontact

Hoe werkt het?

Background pattern

1. Aanvragen

Het e-visum Sri Lanka aanvragen doet u door het online aanvraagformulier in te vullen. Dit duurt ongeveer 5 minuten.

Background pattern

2. Betalen

U kunt online betalen met onder andere iDeal, PayPal, creditcard en overboeking.

Background pattern

3. Op reis

U ontvang het officiële visum zo spoedig mogelijk van ons en kunt daarna onbezorgd op reis. Wel zo lekker!

Uw aanvraag wordt altijd met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid afgehandeld. Uw gegevens worden beveiligd verstuurd én opgeslagen. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw data in goede handen is.

Let op: vanaf 15 maart 2020 worden vanwege het COVID-19, ook wel Coronavirus genoemd, vluchten naar Sri Lanka tijdelijk opgeschort. Ook worden er op dit moment geen visums uitgegeven voor het land. Heeft u op korte termijn een reis gepland staan naar Sri Lanka, neemt u dan contact op met uw luchtvaartmaatschappij of reisagentschap.

Visum Sri Lanka online aanvragen (ETA)

Het visum oftewel ETA voor Sri Lanka kunt u eenvoudig via ons aanvraagformulier aanvragen. Dit proces kost u maximaal vijf minuten. Er zijn twee e-visums, namelijk het zakelijke visum en het visum voor toerisme. U ontvangt, na betaling, binnen uiterlijk twee werkdagen van ons het visum, maar vaak heeft u het visum de volgende werkdag al binnen. Betalen kunt u doen met iDEAL, overboeking of Mister Cash. Ook zijn wij dagelijks bereikbaar per e-mail en telefoon wanneer u vragen heeft omtrent uw visumaanvraag. De kosten voor een visum zijn vanaf € 56,95 per persoon. Dit is inclusief consulaire kosten.

Toelichting

Het e-visum Sri Lanka, ook wel ETA Sri Lanka genoemd, is op 1 januari 2012 door de overheid van Sri Lanka beschikbaar gesteld als alternatief voor het reguliere visum. Dit type Sri Lanka visum kan, in tegenstelling tot het reguliere visum, volledig online worden aangevraagd. De aanvraag van uw e-visum voor Sri Lanka kunt u eenvoudig in het Nederlands doen via deze website. U hoeft hiervoor dus niet naar de ambassade.

Voorwaarden en geldigheid

Sri Lanka kent een visumplicht; om Sri Lanka in te mogen reizen dient elke reiziger met Nederlandse of Belgische nationaliteit in het bezit te zijn van een geldig visum (ETA). Heeft u een andere nationaliteit en wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor dit e-visum? Neemt u dan contact met ons op. Het e-visum voor Sri Lanka is 180 dagen geldig vanaf de uitgiftedatum. Binnen die periode mag u maximaal 30 dagen in Sri Lanka verblijven. Het toeristische visum m is een double entry visum. Dit betekent dat u hiermee twee keer het land mag betreden. Let u er wel op dat u binnen 30 dagen na de eerste keer Sri Lanka voor de tweede keer moet betreden en verlaten. Het zakelijke visum is een multiple entry visum; hiermee mag u binnen 30 dagen meerdere keren naar Sri Lanka reizen.

Voor het e-visum Sri Lanka gelden de volgende voorwaarden:

  • Uw paspoort dient bij aankomst nog minimaal zes maanden geldig te zijn.
  • U dient over een retour- of doorvlucht te beschikken.
  • U dient aan te kunnen tonen over voldoende financiële middelen te beschikken om uw verblijf in Sri Lanka te bekostigen.
  • Als u de aanvraag voor een ETA doet, mag u zich niet in Sri Lanka bevinden.
  • Het toeristisch e-visum is alleen geldig voor toerisme, voor zakelijke doeleinden dient u een zakelijk visum aan te vragen.
  • U kunt uw visum ter plaatse bij een immigratiekantoor (tegen betaling) verlengen tot maximaal 6 maanden.

Een uitgebreide toelichting op de voorwaarden van het e-visum voor Sri Lanka en de geldigheid van het e-visum leest u op de informatiepagina's.

Aanvragen

U vraagt uw zaken- of toeristenvisum voor Sri Lanka eenvoudig en volledig digitaal aan via deze website. Zorg dat u uw paspoort bij de hand heeft. Voor de geldigheid van uw visum is het belangrijk dat u de gegevens exact overneemt van uw paspoort. U vult het aanvraagformulier op deze website volledig in. Na het invullen van het aanvraagformulier klikt u op de knop 'aanvraag controleren'. U wordt dan naar de betaalpagina geleid. Op deze pagina kunt u veilig online betalen met iDEAL of Bancontact. Wij controleren uw aanvraag op de meest voorkomende fouten en dienen hem in bij de overheid van Sri Lanka. U ontvangt uw visum van ons per e-mail. Vaak al dezelfde dag, maar in ieder geval binnen 72 uur. Het visum kunt u uitprinten en meenemen op reis.

In verband met de geldigheid van het visum vragen wij deze maximaal 90 dagen voor de door u opgegeven aankomstdatum aan. U kunt uw aanvraag wel al eerder bij ons indienen. Wij bewaren uw gegevens en dienen de aanvraag in zodra dit mogelijk is.

Het visum is ook te verkrijgen via www.eta.gov.lk, de kosten bedragen hier $ 35. U dient hier te betalen met creditcard en de aanvraag is in het Engels.

Spoedvisum

Reist u op (zeer) korte termijn naar Sri Lanka en heeft u nog geen visum aangevraagd? Dan kunt u uw visum voor Sri Lanka met spoed aanvragen. Op het aanvraagformulier vinkt u het vakje 'spoed (15 min)' aan. Wij behandelen uw aanvraag dan met spoed (binnen 15 minuten), daarna zijn we afhankelijk van Sri Lanka wanneer zij het visum uitgeven. Uw spoedaanvraag wordt 7 dagen per week, 24 uur per dag behandelt. Een spoedvisum voor Sri Lanka kost slechts 9,95 Euro per persoon extra.

Betaling en levering

Uw e-visum voor Sri Lanka leveren we altijd zo snel mogelijk. We nemen uw aanvraag direct na ontvangst van uw gegevens en uw betaling in behandeling. De beoordeling van de aanvraag gebeurt door de overheid van Sri Lanka. Zij geven het visum doorgaans dezelfde of de volgende dag af en uiterlijk binnen 72 uur. Direct na ontvangst van uw visum sturen wij u deze per e-mail toe. De kosten voor een e-visum (ETA) voor Sri Lanka bedragen € 56,95 per persoon. Uw betaling voldoet u eenvoudig met iDeal of Bancontact. Betaling per overboeking is ook mogelijk. Het duurt in dat geval 1 tot 2 werkdagen voor we uw betaling ontvangen en deze in behandeling nemen. Wanneer u een factuur van uw visumaanvraag wenst te ontvangen kunt u een e-mail, met daarin uw aanvraagnummer, naar ons contactadres sturen. Wij sturen u uw factuur dan digitaal toe.

Visum Sri Lanka aanvragen

Vraag uw visum Sri Lanka direct online aan. Wij regelen de rest. In minuten bent u klaar!