✔ Voor 23u besteld, dezelfde dag geleverd
✔ Onze visumexperts controleren uw aanvraag
✔ Betaal via iDeal en Bancontact

Hoe werkt het?

Background pattern

1. Aanvragen

Het e-visum Verenigde Staten aanvragen doet u door het online aanvraagformulier in te vullen. Dit duurt ongeveer 7 minuten.

Background pattern

2. Betalen

U kunt online betalen met onder andere iDeal, PayPal, creditcard en overboeking.

Background pattern

3. Op reis

U ontvang het officiële visum zo spoedig mogelijk van ons en kunt daarna onbezorgd op reis. Wel zo lekker!

Uw aanvraag wordt altijd met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid afgehandeld. Uw gegevens worden beveiligd verstuurd én opgeslagen. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw data in goede handen is.

Let op: Reizigers die 14 dagen voorafgaand aan hun vertrek naar de Verenigde Staten in één van de Schengenlanden, China, Iran, Ierland, Letland of het Verenigd Koninkrijk zijn geweest, mogen vanaf 14 maart 2020 het land niet meer binnenreizen. Dit om de verspreiding van het COVID-19 virus (Coronavirus) tegen te gaan. Deze maatregel is ook van toepassing als u reeds in het bezit bent van een goedgekeurd ESTA. Meer informatie hierover vindt u op onze pagina reisadvies Verenigde Staten. Indien u een reis gepland heeft in deze periode raden wij u aan contact op te nemen met uw touroperator of luchtvaartmaatschappij.

ESTA Verenigde Staten van Amerika aanvragen

Een ESTA aanvragen voor Amerika kan eenvoudig via het online aanvraagformulier en kost €29,95 per reiziger. Een ESTA geeft u toestemming om zonder visum naar de Verenigde Staten te mogen reizen.

Toelichting ESTA voor Amerika

U heeft een ESTA nodig bij een vakantie, zakenreis of overstap in de Verenigde Staten. In deze gevallen is het bezit van een ESTA verplicht. Een ESTA is een reistoestemming om het land in te mogen reizen door de lucht of over zee. Zo mag u Amerika inreizen per vliegtuig, cruiseschip of veerboot. Iedere individuele reiziger dient over een eigen ESTA te beschikken. Ook reizigers jonger dan 18 jaar dienen bij de douane bij een grensovergang een goedgekeurd ESTA in het bezit te hebben. Minderjarige reizigers hebben een eigen paspoort nodig om in aanmerking te komen voor een ESTA.

Reizen over land, is een ESTA USA verplicht? Reizigers die met de auto of camper over land naar de Verenigde Staten reizen, hoeven voor vertrek geen reistoestemming te regelen. U vult in dit geval bij aankomst in Amerika een I-94 formulier in. Deze verplichting is eveneens niet van toepassing indien u over een Amerikaans paspoort of reeds goedgekeurd visum voor Amerika beschikt.

Geen bezoek aan het consulaat van Amerika. De gehele aanvraagprocedure voor een ESTA is online. Een bezoek aan het consulaat is daarmee niet nodig. Een ESTA aanvraag indienen kan eenvoudig en snel via het digitale aanvraagformulier.

Wat is een ESTA?

Het Amerikaanse Visa Waiver Program (VWP), samengesteld door het U.S. Customs and Border Protection, geeft reizigers met een Nederlands- en Belgisch paspoort de mogelijkheid om zonder visum naar de Verenigde Staten van Amerika te reizen. ESTA staat voor Electronisch System for Travel Authorisation. Dit is een geautomatiseerd systeem dat wordt ingezet om te controleren of het voor reizigers is toegestaan om naar Amerika te reizen. Luchtvaartmaatschappijen en cruiserederijen mogen u weigeren indien u niet over een geldig ESTA of visum voor Amerika beschikt.

Wat is het verschil tussen een ESTA en een visum Amerika? Een ESTA is niet hetzelfde als een visum. De voorwaarden voor een ESTA verschillen op juridisch gebied van de vereisten van een visum Amerika. Een ESTA kunt u online via het formulier op onze website aanvragen. Na goedkeuring ontvangt u per e-mail een document waarop staat dat uw vergunning is goedgekeurd. Een visum vraagt u aan via het Amerikaanse consulaat. Indien uw visum wordt toegekend, ontvangt u een fysiek visumdocument in uw paspoort.

Voorwaarden en geldigheid

Hoe lang is het ESTA geldig? Vanaf de datum van goedkeuring is uw ESTA geldig voor 2 jaar. U mag binnen deze periode meerdere reizen naar Amerika maken voor zowel toeristische- als ook zakelijke doeleinden. Per bezoek mag u voor maximaal 90 aaneengesloten dagen in het land verblijven voor een vakantie of familiebezoek. Indien u uw reis onderbreekt of aansluitend een bezoek brengt aan Mexico of Canada, dan worden deze dagen meegerekend. Het is met een ESTA niet toegestaan om langer in het land te verblijven of gecontracteerd werk te verrichten voor een in Amerika gevestigd bedrijf. Ook het volgen van een opleiding is niet toegestaan. In deze gevallen is het noodzakelijk om een visum voor de Verenigde Staten van Amerika aan te vragen.

Wanneer moet ik mijn ESTA vernieuwen? Er zijn situaties waarbij u uw ESTA dient te vernieuwen. Dit is het geval wanneer u binnen de geldigheidsduur van uw ESTA een nieuw paspoort nodig heeft. De geldigheid van uw ESTA komt dan te vervallen, omdat deze is gekoppeld aan het door u opgegeven paspoortnummer. Indien u uw naam of geslacht wijzigt of gaat verhuizen naar een ander land, is ook een nieuw ESTA vereist. Dit geldt eveneens voor veranderingen van persoonlijke omstandigheden, bijvoorbeeld wanneer u voor een misdrijf wordt veroordeeld of aan een besmettelijke ziekte lijdt.

Een ESTA aanvragen na een verblijf in Iran of Irak. Indien u na 10 maart 2011 in Iran of Irak bent geweest of een paspoort uit één van deze landen heeft, kunt u geen ESTA aanvragen. Wij raden u aan om in dit geval contact op te nemen met het consulaat. Meer informatie over een ESTA aanvragen na een verblijf in Iran of Irak vindt u op onze informatiepagina.

ESTA aanvraag indienen

Het online ESTA formulier invullen. U kunt 7 dagen per week, 24 uur per dag bij ons een aanvraag indienen. Indien u als groep naar Amerika reist, kunt u voor alle reizigers in één keer het ESTA aanvraagformulier invullen. U kunt dan op het formulier voor ieder groepslid een reiziger toevoegen. Het invullen kost slechts enkele minuten en de betaling kunt u voldoen via de door u gewenste betaalmethode.

Wanneer ontvang ik mijn ESTA? Uw ESTA voor Amerika kunnen wij doorgaans direct leveren. Indien u voor 23.00 uur besteld, ontvangt u uw ESTA nog dezelfde dag. 99% van de ESTA aanvragen worden direct goedgekeurd. Voor de keuring en de levering van het ESTA zijn we afhankelijk van de Amerikaanse overheid. De verwerking van uw aanvraag door hen duurt maximaal 72 uur.

Aanvragen met spoed?

Als u op zeer korte termijn vertrekt kunt u een ESTA met spoed aanvragen. Wij nemen uw aanvraag dan binnen 15 minuten in behandeling. U vindt de optie voor een spoedprocedure terug op het formulier voor het aanvragen van uw ESTA. De meerprijs voor een spoedaanvraag bedraagt €9,95. De bevestiging van toekenning van uw ESTA ontvangt u digitaal. Het is niet nodig om de goedkeuring uit te printen.

In uitzonderlijke gevallen kan het voorkomen dat uw spoedaanvraag handmatig gecontroleerd wordt door de overheid. Hierdoor kan goedkeuring wat langer duren. Wij raden u daarom altijd aan om ruim voor vertrek uw ESTA te regelen. Meer informatie over het aanvraagformulier en de voorwaarden kunt u vinden op onze informatiepagina’s of onze pagina met Frequently Asked Questions. Ons betrouwbare team van visumexperts is dagelijks telefonisch en per e-mail bereikbaar voor vragen en advies.

ESTA aanvragen

Vraag uw visum Verenigde Staten direct online aan. Wij regelen de rest. In minuten bent u klaar!