✔ Voor 23u besteld, dezelfde dag geleverd
✔ Onze visumexperts controleren uw aanvraag
✔ Betaal via iDeal en Bancontact

Hoe werkt het?

Background pattern

1. Aanvragen

Het e-visum Vietnam aanvragen doet u door het online aanvraagformulier in te vullen.

Background pattern

2. Betalen

U kunt online betalen met onder andere iDeal, PayPal, creditcard en overboeking.

Background pattern

3. Op reis

U ontvang het officiële visum zo spoedig mogelijk van ons en kunt daarna onbezorgd op reis. Wel zo lekker!

Uw aanvraag wordt altijd met de hoogst mogelijke nauwkeurigheid afgehandeld. Uw gegevens worden beveiligd verstuurd én opgeslagen. Zo kunt u er zeker van zijn dat uw data in goede handen is.

Let op: naar aanleiding van het Corona virus COVID19 kunnen reizigers met de volgende nationaliteit, evenals reizigers die recentelijk in de volgende landen zijn geweest, tijdelijk geen e-visum voor Vietnam aanvragen: Duitsland, Spanje, Italië, Zweden, Denemarken, Finland, Noorwegen, Frankrijk, Zuid-Korea, Wit-Rusland, Rusland, Japan en het Verenigd Koninkrijk. Daarnaast laat Vietnam geen reizigers meer toe, tenzij de reiziger(s) beschikken over een Vietnamees paspoort en bereid zijn om direct na aankomst voor 14 dagen in quarantaine te gaan. Meer informatie leest u op onze reisadvies Vietnam pagina. Wanneer u een reis gepland heeft staan naar Vietnam, raden wij u aan om contact op te nemen met uw luchtvaartmaatschappij.

Visum Vietnam aanvragen

Sinds 2018 is het mogelijk voor reizigers met de Nederlandse- en Belgische nationaliteit meerdere varianten van het visum voor Vietnam aan te vragen. Zo is het mogelijk om al vanaf een prijs van €39,95 een visum voor Vietnam te regelen. U kunt via het online aanvraagformulier op onze website zowel een e-visum Vietnam als ook een regulier visum aanvragen.

Wat houdt een visum voor Vietnam in? Het visum voor Vietnam is een reistoestemming, waarmee u het land in- en uit mag reizen. Elke individuele reiziger dient over een eigen reisdocument (paspoort) en een eigen visum te beschikken. Dit geldt ook voor minderjarige reizigers. Reizigers jonger dan 18 jaar mogen dan ook niet meer bijgeschreven staan op het paspoort van de ouders. Via onze website kunt u verschillende varianten van het visum Vietnam aanvragen.

Wat is het verschil tussen een e-visum en een regulier visum? Er bestaan verschillende soorten visums voor Vietnam. Zo kunt u voor een kort verblijf in Vietnam een e-visum aanvragen. Dit wordt ook wel elektronisch visum genoemd. Na toekenning van uw visumaanvraag ontvangt u uw visum digitaal. U hoeft deze uitsluitend nog uit te printen en mee te nemen in uw handbagage tijdens uw reis. Wilt u voor een langere periode in Vietnam verblijven of binnen een kort tijdsbestek meerdere malen naar het land afreizen? Dan is het ook mogelijk een aanvraag voor een regulier visum in te dienen via onze website. Dit visum wordt niet digitaal geleverd, maar ontvangt u na goedkeuring als fysiek document in uw paspoort.

Waarom een (e-)visum en geen visum on arrival?

Net zoals de Vietnamese ambassade, adviseren wij om geen gebruik meer te maken van het verouderde visa on arrival voor Vietnam (visum bij aankomst). De ambassade garandeert nu namelijk niet meer dat u met het verouderde visum on arrival nog langs de paspoortcontrole komt. Tot het jaar 2018 kon dit type visum nog gebruikt worden door Nederlandse reizigers. Hiervoor kon u een zogeheten approval letter kopen voor ongeveer €20,00. Daarnaast moest u op de luchthaven nog een stamping fee van $25 tot $50 betalen. Door voor vertrek een visum aan te vragen, hoeft u op het vliegveld niet meer in de rij te staan. Daarnaast is het kopen van een e-visum voor Vietnam goedkoper dan het regelen van een visum bij aankomst op het vliegveld in Vietnam.

Welk visum voor Vietnam heb ik nodig?

Wat is het doel van uw reis? Om te bepalen welk visum het beste aansluit bij uw wensen en reisplannen, dient u aan te kunnen geven of u voor toeristische- of zakelijke doeleinden naar het land wilt reizen. Hieronder vallen:

  • Toerisme: vakantie, rondreis, om te backpacken, een familiebezoek of bezoek aan vrienden.
  • Zaken: zakelijk gesprek, bezoek aan een bedrijf, het bijwonen van een seminar of conferentie.

Hoe lang wilt u in Vietnam verblijven? Bij het aanvragen van uw visum is het belangrijk om te weten wanneer u het land wilt inreizen en hoe lang u in Vietnam wilt verblijven. U vult op het aanvraagformulier een geplande aankomstdatum in. Vanaf deze datum gaat de geldigheid van uw visum in. Uw gehele verblijf dient binnen deze periode plaats te vinden (inclusief uw aankomst- en vertrekdag). Dit geldt zowel voor het e-visum met een geldigheid van 30 dagen, als ook het reguliere visum met een geldigheid van 90 dagen.

Hoe vaak wilt u naar Vietnam reizen? U heeft altijd de mogelijkheid om voor een enkele reis een visum aan te vragen. Dit wordt ook wel een single entry visum voor Vietnam genoemd. Sommige varianten van het visum voor Vietnam, geven u echter de mogelijkheid om het land meerdere malen met hetzelfde visum te bezoeken. Dit kan uitsluitend met een regulier visum. U zult dan een zogenoemd multiple entry visum moeten aanvragen. Met zo’n visum mag u binnen 90 dagen meerdere malen het land in- en uitreizen.

Hoe lang van te voren heeft u uw visum nodig? De verwerkingsduur van een visumaanvraag voor Vietnam bedraagt enkele werkdagen. Voor een e-visum dient u rekening te houden met een beoordelingstijd van minimaal 72 uur. Voor een regulier visum bedraagt de aanvraagduur minimaal 4 werkdagen, mits u de juiste documenten aanlevert en deze aan de gestelde eisen voldoen.

Voorwaarden & aan te leveren documenten

Iedere reiziger dient over een eigen visum te beschikken voordat u het land mag betreden. U kunt geen visum voor Vietnam aanvragen wanneer u in de laatste drie jaar voorafgaand aan uw reis het land bent uitgezet. Daarnaast dient u als reizigers de volgende documenten te kunnen voorleggen:

E-visum (elektronisch visum)

  • Uw paspoort dient nog tenminste 30 dagen na de verloopdatum van uw visum geldig te zijn;
  • U betreedt Vietnam via één van de toegestane luchthavens, zeehavens of grensovergangen.
  • U beschikt over een kopie van een recente kleurenpasfoto.

Meer informatie over de checkpoints waar u met het e-visum Vietnam in mag reizen, vindt u op onze informatiepagina voorwaarden van het visum Vietnam

Regulier visum (fysiek visum)

  • Uw paspoort dient nog tenminste 6 maanden geldig te zijn op het moment dat u uw visum aanvraagt;
  • U beschikt over een bevestiging van uw heen- en terugvlucht voor Vietnam;
  • U beschikt over een aantal fysieke kleurenpasfoto’s (standaard formaat) die recent zijn genomen.*

*Zakelijke reizigers dienen daarnaast een uitnodigingsbrief van het uitnodigende bedrijf, instelling of organisator van de conferentie aan te leveren. Reist u voor een zakenreis naar Vietnam waarbij u technische ondersteuning gaat verrichten? Dan dient u tevens een toestemmingsbrief toe te voegen aan uw dossier met aan te leveren documenten. Meer informatie over het zakenvisum Vietnam vindt u op onze zakelijke reispagina.

Online visum Vietnam aanvragen

Waarom een visum aanvragen via e-visums.nl? Via onze website is het mogelijk online uw aanvraag voor een Vietnam visum in te dienen. Omdat u zo al voorafgaand aan uw reis over een geldig visum beschikt, hoeft u op de luchthaven niet meer in de lange wachtrij aan te sluiten. U kunt verschillende typen visums via onze website aanvragen, zodat u een visum kunt aanvragen die aansluit bij uw eigen wensen en voorkeuren. Na afronding van uw aanvraag, kunt u zelf uw betaalmethode kiezen. Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag wordt gecontroleerd op veel voorkomende fouten. Ook helpen wij u graag bij vragen of wanneer u advies nodig heeft. Ons team staat dagelijks telefonisch en per e-mail voor u klaar.

Met spoed een visum nodig? Indien u op korte termijn naar Vietnam wilt reizen, kunt u een spoedvisum aanvragen. Dit is mogelijk wanneer u een 30 dagen visum aanvraagt of een 90 dagen visum voor een enkele reis (single entry). Deze optie voor een spoedprocedure kunt u aanvinken op het aanvraagformulier. Tegen een meerprijs nemen wij uw aanvraag direct in behandeling, zodat uw aanvraag zo snel mogelijk kan worden beoordeeld.

Visum Vietnam aanvragen

Vraag uw visum Vietnam direct online aan. Wij regelen de rest. In minuten bent u klaar!